Training timemanagement onderwijs
superleraar: verlichten werkdruk onderwijs

Training Timemanagement 

in het onderwijs


In het timemanagementprogramma van Superleraar werken deelnemers aan het ordenen en structureren van de werklast. Superleraar ondersteunt docenten bij het maken van een heldere prioritering van de verschillende onderwijstaken. Het programma draagt bij aan het verlichten van de werkdruk van de docent.

 

Onderwijs is nooit af. Veel docenten herkennen het beeld van de leraar die als een jongleur alle ballen in de lucht houdt. In het onderwijs lijkt soms alles acuut, urgent en belangrijk. Dit vraagt om een heldere prioritering van werkzaamheden. Zo hoort bij de vraag welke onderwijstaken je moet, kunt of wil doen, ook de vraag wat je niet moet, kunt en wil doen.


Reflectie is belangrijk bij de activiteiten van Superleraar, maar om te kunnen reflecteren heb je eerst lucht nodig in de hectiek van de dagelijkse lespraktijk. Timemanagement biedt overzicht, structuur en rust. Het nascholingsprogramma van Superleraar is praktisch van aard, maar uiteindelijk draait het om de vraag wat er toe doet in jouw werk als docent.

In die zin is timemanagement de ultieme vorm van professionele ontwikkeling, omdat het gaat om wat je belangrijk vindt in je werk. Uitgangspunt bij Superleraar is dat je aan de hand van de vraag wat voor jouw de kern van het lesgeven is, een persoonlijk en haalbaar prioriteitenplan maakt.

 

Programma Training Timemanagement in het onderwijs

Tijdens het programma komen de volgende vragen aan bod:

  • Wat is jouw urenlast?
  • Welke taken dragen sterk bij aan het verzwaren van jouw werklast?
  • Voor welke taken kun je makkelijk motiveren en voor welke minder?
  • Wat is voor jou de kern van het lesgeven?

 

Aan het eind van het programma heb je een helder overzicht van jouw prioriteiten en een persoonlijk actieplan om hier mee aan de slag te gaan.

 

Praktische informatie training timemanagement in het onderwijs

Het timemanagement programma kan zowel individudeel als in groepen tot 8 personen worden gevolgd. Het programma bestaat afhankelijk van de vraag uit 2 tot 5 (digitale) sessies.

Vraag via het contactformulier meer informatie voor een op programma op maat.

Deelnemers ontvangen een certificaat van deelname.